Kipfilet suprême met sjalotjes in kippenjus en gesauteerde prei

Ingrediënten voor 4 personen

 • 8 sjalotjes – gepeld maar nog heel
 • 4 kippenborstfilets of suprême Label Rouge
 • Zout en peper
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 60 gr boter
 • 4 preien (over de lengte gesneden van boven naar beneden, maar niet helemaal tot beneden)

Recept

Kippenborstfilets

 1. Breng alvast water met een snufje zout aan de kook voor de prei.
 2. Voeg zout en peper toe aan de nog rauwe kippenborstfilets.
 3. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en 60 gr boter in een koekenpan. Zodra de boter gesmolten is: voeg de kippenborstfilets en verwarm 3 minuten aan elke zijde (dus 6 min totaal) en bedruip regelmatig met de jus.
 4. Haal de filets uit de pan, en doe de gepelde sjalotjes in deze pan zodat ze 10 à 15 minuten kunnen garen in het sap van de kip.

Maak ondertussen de preien klaar:

 1. Houd de basis van elke prei intact, maar snijd met een scherp mes 3 of 4 x in de lengte van het groene deel van de prei (de top) tot halverwege het witte deel (zodat er als het ware “tentakels” ontstaan). Spoel vervolgens de prei grondig.
 2. Blancheer de prei 5 minuten en laat uitlekken.
 3. Verhit 1 lepel olijfolie in een wok of grote koekenpan en voeg, zodra de olie heet is, de prei toe. Bak deze 5 tot 8 minuten en breng op smaakt met peper en zout.
 4. Neem de borden waarop je de gerechten gaat presenteren en rol/draai een prei in een cirkel per bord (zie foto). Voeg zout en peper naar smaak toe.
 5. Haal de sjalotten uit de pan (verwarm eventueel de filets 1 à 2 minuten opnieuw in dezelfde pan), leg de filets op de prei, garneer met de sjalotjes en de jus.

Tip: Serveer met een gemengde sla en een vinaigrette naar keuze