Gebraden kip met tijmsaus en kastanje-puree

Ingrediënten voor 4 personen

Gebraden kip:

  • Een Label Rouge boerenkip van ca 1,5 kg
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 glas water

 

Tijmsaus:

  • 10 takjes tijm
  • 5 takjes peterselie
  • 1 glas witte wijn
  • 2 deciliter kippenbouillon
  • 1 deciliter kookroom

 

Kastanjepuree:

  • 200 gr sous-vide gegaarde kastanjes
  • 4 eetlepels kookroom
  • 50 ml water

Recept

Gebraden kip

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Plaats de takjes tijm en de laurier in de holte van de kip en voeg zout en peper toe.
  3. Zet de kip in een ovenschaal in de oven gedurende 25 minuten op 220 graden. Gooi vervolgens een glas water in de ovenschaal, verlaag de oven naar 190 graden en laat gedurende 30 minuten door garen.

Bereid ondertussen de kastanjepuree :

Kastanje puree

  1. Doe de kastanjes in een pan met 50 ml water en 4 eetlepels kookroom. Laat circa 5 minuten inkoken.
  2. Pureer en voeg zout en grijze of zwarte peper toe.

De tijmsaus 

  1. Doe de witte wijn met het kippenbouillon en de kruiden in een pan en laat 8 min koken.
  2. Voeg de kookroom toe en laat nog 4 min zachtjes doorkoken. Passeer door een fijne zeef en breng op smaak met zout en peper. Tip: Voeg voor het serveren van de saus nog een klontje boter toe in de pan en roer.

Schep de tijmsaus over de kip, en zet op tafel, samen met de kastanjepuree.

 

Tip: Als extra garnering kun je een mix van aardappeltjes & champignons bij de kip serveren.